Zorggroep Meander per 1 januari rookvrij voor medewerkers

24 december 2023

Landelijk is vastgesteld dat de zorg in 2030 volledig rookvrij is. Met het project ‘Meander Rookvrij’ zorgt ook Zorggroep Meander ervoor dat de zorginstelling stap voor stap rookvrij wordt. De eerste belangrijke stap die hierin gezet wordt is alle locaties van Zorggroep Meander rookvrij te maken voor medewerkers. Vanaf 1 januari mogen medewerkers niet meer roken in en om de gebouwen van Zorggroep Meander

Trainingen

Om medewerkers van Zorggroep Meander te motiveren om te stoppen met roken biedt de zorginstelling haar medewerkers op verschillende manieren ondersteuning aan. Zo werden er de afgelopen periode trainingen aangeboden en heeft het bedrijf een aantal ambassadeurs voor het project ‘Meander Rookvrij’. Dit zijn medewerkers die de afgelopen maanden zijn gestopt met roken en hun ervaringen deelden met collega’s. Dit gebeurde in de vorm van persoonlijke blogs die intern werden gedeeld. Dit motiveerde meerdere collega’s om ook te stoppen met roken.

Roken buiten het terrein

Roken buiten het terrein Doordat medewerkers van Zorggroep Meander niet meer mogen roken in en om de gebouwen van Zorggroep Meander, zullen de medewerkers een blokje om gaan als ze een sigaret willen roken. Hierover heeft Zorggroep Meander duidelijke regels opgesteld. Medewerkers worden gevraagd om rekening te houden met de omgeving en hun sigaretten niet in de natuur te gooien. Mochten omwonenden toch overlast ervaren, dan vragen we ze om onze medewerkers hierop aan te spreken.